Help! Waar gaat mijn geld aan op?

Je bent aan het winkelen, en je ziet die verschrikkelijke leuke gadget die je al heel lang wilde hebben, en hij is nog in de aanbieding ook. Je bent verkocht! Je gaat naar de kassa, steekt je pinpas in dat apparaat die dol is op jouw geld. Ken je het koekie-monster nog? Nou een pin pad is net zo maar dan met jouw geld! “Hap slik” en weg is je geld!

Je verstand vraagt jou nog: “Kan ik dit wel betalen?”. De discussie is van korte duur. Het geldmonster schrokte het bedrag in zijn geheel op, en dat was meteen het antwoord aan je verstand. Yep, het is betaald dus ik kon het betalen! Jippie!

Ja een middagje winkelen is leuk! Terrasje erbij! Koffie, taart, wijntje of biertje erbij. Top! Huppelend van aankopengeluk, gaan de dagen voorbij. Elke keer wint het geldmonster het van je verstand. Besef je wel, dat je het geluidje die je hoort bij het U-heeft-betaald-schermpje, jij dit onbewust als geluidje van geluksmoment hebt gemaakt. Hoe meer je koopt, hoe meer van die geluksmomenten!

We gaan dat even tot in de kleinste detail analyseren.

Je wilt wat kopen. Woohooo. Met je mandje loop je op wolkjes naar de kassa. Dit is het voor-geluk. Je hebt namelijk iets gevonden waar je op dat moment blij van word.
De caissière vertelt jou het bedrag dat je moet betalen. Jij pakt die held van je. Je weet hem precies te vinden tussen alle bende in je portemonnee. Alle bonnetjes die je klakkeloos aanneemt, staren je nutteloos aan. Je verstand begint te spreken! “Al die bonnetjes zeggen je iets hoor! Hallo!? Je hebt wel al heel veel betalingen gedaan! Kun je deze aankoop wel betalen?” Het geluksgeluidje van het geldmonster jubelt alweer.. en dat is meteen het antwoord aan je verstand.

Deels luister je wel naar je verstand. Want inderdaad, die heeft wel gelijk wat al die bonnetjes betreft. Het zijn er inderdaad wel veel! Je gooit ze allemaal weg en dan is dat opgelost! Geluksmomentje! * Trots op jezelf*

Ongemerkt vliegt er meer geld uit dan dat er binnenkomt. Je komt erachter als je je rekeningen niet meer kan betalen. Je bent dan verbaasd hoeveel je daadwerkelijk hebt uitgegeven. Je komt erachter dat je iets te veel hebt uitgegeven als het al te laat is. 

Het is daarom beter je perfecte budget te weten. Dat je precies weet hoeveel je uit kan geven. Dat je duidelijk hebt hoeveel je aan wat uit kan geven. Als je overzicht en inzicht hebt dan komt het teveel uitgeven niet voor. 

Wil jij ook weten wat je nou precies te besteden hebt, zonder in de problemen te komen en heb je hierbij wat hulp nodig? 

Ga aan de slag met een budgetcoach! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *